Pokerskola

shutterstock_337494191

För den som vill lära sig spela poker men vet inte hur man ska göra eller vart man ska börja, här är ett par tips på saker att tänka på.

Spela på får händer: Spela inte på händer som kanske är bra, det är alltid en risk att spela, när som helst kan din hand bli värdelös och du förlorar allt du satsat. Och desto fler spelare runt bordet, desto bättre hand behöver du för att kunna spela och vinna. Men vad är då en bra hand? Två höga kort, Tio, Knäckt, Dam, Kung och Ess. Eller två kort med samma färg. Dessa händer har störst möjlighet att ta hem poeten, men det är ingen garanti.

Spela mycket: Desto mer du spelar desto bättre kommer du att bli, övning ger färdighet. Spelar du mycket kommer du lära dig vilka händer som är bra att satsa på, du kommer även att se hur andra spelare reagerar vid olika lägen. Men var försiktig med att bluffa när du spelar, att bluffa är ett väldigt användbart verktyg att ta till vid vissa tillfällen, men det är alltid en risk att dina motståndare läser av dig och ser rätt igenom din lögn, och börja motarbeta den.