Lär dig bluffa i poker

shutterstock_156079043

Att behärska dina ansiktsuttryck är avgörande för att genomföra en lyckad bluff, men finns det andra faktorer som är viktiga?

Bluffa mot de som varken har lite eller mycket pengar
De som har lite pengar kommer kanske att chansa på att gå med i varje budhöjning eller till och med gå “All in”. Undvik även de som har mycket pengar, de har råd att syna bara för att kolla upp dig. De bästa att bluffa emot är de som har medelmycket med pengar: de är inte desperata och har ingen anledning att riskera pengar om de inte är säker att du bluffar.

Bluffa när få händer är kvar

Ju färre du bjuder emot, desto färre som kan syna din bluff.

Bluffa inte för ofta

Om du bluffar var och varannan gång blir du snabbt genomskådad och dina motspelare får dessutom många tillfällen att studera hur du agerar när du bluffar. Så var sparsam med tillfällena.

Kroppspråket

Vetenskapliga undersökningar har visat att pokerspelare inte är ett dugg bättre än oss andra att tolka människors reaktioner i vardagssituationer: De visade sig istället att ha tränat upp en hög skicklighet i att tolka den speciella uppsättning av rörelser som förekommer i det tysta spelet poker: Hur du plockar upp och lägger ner korten, tittar på korten och visar att du vill ha ett nytt kort.

Så hur kan jag undvika att avslöja mig?

Grundregeln är att uppföra dig likadant vad som än händer. Det enklaste är kanske det klassiska sättet:
– tala inte
– rör dig inte
– visa inte en min
Andra vanliga sätt att dölja sitt kroppspråk är med mörka solglasögon, skägg, hatt, huva eller scarf.

Studera de andra

På samma sätt som dina medspelare granskar dig ska du givetvis själv studera deras egenheter. Kanske gör de något speciellt som avslöjar när de har en bra hand?

Öva och spela ofta – ingen blir mästare över en natt.